Společnost FETTERS se od roku 2013 věnuje komplexnímu řízení stavebních projektů. Jeho podpis nese široké spektrum budov po celé České republice. Od koncertní haly v Ostravě přes Krajskou nemocnici v Liberci a krytý plavecký bazén v Nymburku po Radnici Prahy 12 nebo Velvyslanectví korejské republiky. Doposud největší výzvou je projektové řízení pražské Vltavské filharmonie.  

Bohaté zkušenosti z řízení stavebních projektů se firma rozhodla zúročit v bytovém developmentu. „Během jedenácti let jsme si vybudovali pevnou pozici v projektovém řízení nejrůznějších typů staveb,“ vysvětluje Tomáš Fetters, CEO a majitel společnosti FETTERS. „V projektu Panorama Braník jsme zúročili naše bohaté zkušenosti a zákazníkům chceme nabídnout to nejlepší z našeho know-how,“ doplňuje.  

Panorama ve znamení sedmiček 

Polyfunkční 14podlažní bytový dům Panorama Braník na rozhraní vilové zástavby, zeleně a věžových bytových domů nabídne 77 bytů a 7 komerčních jednotek. Zákazníci mohou vybírat z široké nabídky bytů od 1+kk s 30 m2 po 5+kk o ploše přibližně 120 m2. V nejvyšších patrech se nacházejí dva mezonetové byty s panoramatickými výhledy a prostornými terasami. 

„Panorama Braník zhodnocuje v maximální míře naše zkušenosti s projektovým managementem staveb. Víme, co si ohlídat a jak postupovat. Od projektu přes povolení až po finální kvalitu výstavby,“ vysvětluje Tomáš Fetters. Projekt polyfunkčního domu byl pečlivě optimalizován s ohledem na efektivitu dispozic. „Chtěli jsme nabídnout cenově dostupné byty, ve kterých bychom chtěli sami bydlet,“ upozorňuje majitel společnosti.  

Mezi výhody projektu Panorama Braník patří velkoformátová okna, která do bytů přivedou dostatek světla a umožní jedinečný výhled na Prahu. Přehřívání interiérů zabrání předokenní žaluzie, jejichž příprava je součástí realizace. Všechny byty mají k dispozici sklep, velká část z nich balkon, terasu a vnitřní parkovací stání. Byty s dispozicí 4 a 5+kk mají možnost dvou parkovacích stání. 

 

Projekt s přesahem  

Ve své nové roli vsadila firma na zodpovědný development. „Jsem rád, když projekty kultivují nevyužívané lokality, probudí je zpět k životu a nabídnou užitek nejen svým obyvatelům, ale i širšímu okolí,“ říká Tomáš Fetters. 

Budova je navržená v souladu s principy zelené architektury. Střecha obchodů v přízemí bude osázená vegetací, která sníží přehřívání budovy a zpestří pohledy z horních podlaží. K zavlažování zeleně bude sloužit retenční nádrž zadržující dešťovou vodu. Květináče integrované do každého balkonu a terasy umožní pěstovat i větší rostliny, oživí fasádu po celé výšce a zajistí nadčasovou a vkusnou podobu stavby.  

Součástí projektu je úprava přilehlé křižovatky ulic Údolní a Vavřenova ve spolupráci s městskou částí Praha 4 a BESIP. V plánu je zakomponování zálivu autobusové zastávky, osvětlení přechodů pro chodce a celkové zlepšení dopravní přehlednosti.   

Výhodou revitalizace zastavěného území je existence občanské vybavenosti, na kterou může projekt Panorama Braník navázat. Na rozdíl od projektů, které vznikají na periferii, je zde všechno prakticky na dosah. Školy, školky, cyklostezky, zeleň a veřejná doprava, stejně jako obchody, restaurace nebo rekreace ve vodním biotopu.  

Prodej bytů projektu Panorama Braník odstartuje v září 2024 v režii společnosti FETTERS. „Rádi bychom nabídli klientům nejen kvalitní produkt, ale také služby. Proto máme vlastní prodejní tým a nabídku služeb souvisejících s nákupem nové nemovitosti jako jsou klientské změny nebo hypoteční služby,“ uzavírá Tomáš Fetters. 

 

FETTERS management s.r.o. 

Společnost FETTERS se od svého vzniku v roce 2013 vypracovala na jednoho z největších lídrů projektového řízení stavebních projektů v České republice, především pak v hlavním městě Praze.  Tým tvoří odborníci s dlouholetou praxí a širokými znalostmi s různými typy staveb a fázemi jejich příprav a realizace. Na základě bohatých zkušeností v projektovém řízení různorodých stavebních projektů vstupuje v roce 2024 do segmentu developmentu s vlastním projektem. 

FETTERS management, s.r.o. je členem České asociace konzultačních inženýrů (CACE) a Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN). Jednotliví odborníci jsou členy České komory architektů (ČKA), respektive České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě (ČKAIT). 

Více na: fetters.cz