Sky vytváří v Praze platformu, na které funguje řada streamingových služeb patřících pod nadnárodní skupinu Comcast. Kromě Sky Showtime, známé i českým divákům, zahrnuje také americký Peacock anebo africký Showmax. Právě Showmax je klíčovým důvodem, proč se hlavní vývojové centrum Sky bude nacházet v tuzemské metropoli. Po sérii vlastnických změn na začátku letošního roku zanikla česká pobočka Showmaxu a technologicky její produkt přešel právě pod Sky. Tým českých vývojářů nyní čeká výzva, jak zajistit, aby platforma zvládla rekordní počty sledujících a byla schopná zpracovávat a distribuovat obrovské objemy dat do různých zařízení po celém světě. Zatěžkávací zkouškou mají být živé přenosy z blížící se olympiády v Paříži. 

 

„Zbrusu nové prostory v AFI Karlín budou jedním z lákadel pro chystaný nábor vývojářů. Stavební práce na fit-outu o velikosti 1 350 m2 již byly zahájeny. Ve spolupráci s architektonickým studiem Perspektiv vznikají opravdu moderní kanceláře, ve kterých bude radost pracovat. Předpokládaný termín jejich otevření je začátkem příštího roku,“ komentuje Kateřina Holická, asset manažerka developerské společnosti AFI Europe. 

 

Druhým nájemcem je společnost Wolf Theiss, která patří k předním advokátním kancelářím ve střední, východní a jihovýchodní Evropě. Svou pověst založenou na téměř 70leté tradici si vybudovala na základě detailních znalostí místního trhu, které podporuje silnými mezinárodními zkušenostmi. S více než 390 právníky ve 13 zemích včetně České republiky a Slovenska zastupuje místní i mezinárodní průmyslové podniky, obchodní společnosti, ale i banky či pojišťovny.  

„Wolf Theiss bude v AFI Karlín sídlit již od října letošního roku, a to na dvou různých podlažích s celkovou plochou 1 350 m2. Jsem přesvědčena, že nejen tým Wolf Theiss, ale také jejich klienti ocení především unikátní prostory na posledním podlaží s prostornou terasou a jedinečným výhledem do okolí,“ popisuje Kateřina Holická.  

Administrativní komplex AFI Karlín, též přezdívaný Butterfly, byl dokončen počátkem roku 2018. Nachází se nedaleko stanice metra Křižíkova a disponuje celkem 23 000 m2 pronajímatelných ploch. Mezi současnými nájemci nechybí ALEF, mBank, Slevomat.cz, Edenred, IQVIA či Maersk Czech Republic.   

AFI Karlín získal mezinárodní certifikát BREEAM Excellent a jako takový disponuje řadou udržitelných řešení. Projekt pochází z dílny architektonického studia CMC Architects. Vzhled dvou pětipodlažních budov s ustupujícím šestým podlažím je inspirován přírodní scenérií nedalekého vrchu Vítkov a připomíná křídla motýla v letu s otevřeným atriem uprostřed. Celoprosklenou fasádu s inteligentním systémem vnějšího stínění pokrývá více než 40 tisíc živých rostlin. Uvnitř budovy nechybí úschovna kol s kompletním zázemím pro cyklisty, podzemní parkoviště pro více než 300 automobilů i nabíjecí stanice pro elektromobily. Součástí projektu je také veřejný park s původní barokní kapličkou a vodními prvky, ve kterém se nachází i různé typy přístřešků pro ptáky, čmeláky a netopýry.